Hlavní obsah

Na Příbramsku vzplála třídírna odpadu, zásah potrvá celou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči od pátečního podvečera zasahují u požáru v třídírně odpadu v Dolních Hbitech na Příbramsku. Byl vyhlášen zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu.

Požár v Dolních HbitechVideo: Aktu.cz

 
Článek

Požár se podle informací z 22:30 podařilo lokalizovat. Hasiči však nejvyšší stupeň poplachu nezměnili, na místě zůstanou celou noc. Původně byl vyhlášen třetí stupeň poplachu. Čtvrtý, zvláštní, se vyhlašuje v mimořádných situacích.

Po osmé hodině večerní na místo dorazil i vrtulník, který požár hasí z bambi vaku. „Když vrtulník udělá pár shozů, mohlo by to pomoci,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora po 20. hodině.

„Hoří to na třech místech, které budeme pomalu rozebírat a prohašovat. Poté zvážíme redukci sil a prostředků,“ řekl Sýkora.

Na místo bylo povoláno 20 hasičských jednotek a preventivně i záchranka kvůli vysoké teplotě u požářiště.

Foto: Aktu.cz

Požár odpadu v Dolních Hbitech

Z místa požáru stoupal hustý černý dým, starosta obce Jan Michálek (nezávislý) doporučil obyvatelům, aby nevětrali. „Objížděli jsme obce, které jsou po větru, a kontaktoval jsem starosty dalších obcích, aby lidé nevětrali ani tam. Bojujeme i s pitnou vodou pro hasiče, místní obchod byl vykoupený, poslali jsme pro další zásoby do Příbrami,“ řekl.

Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové zatím na místě nejsou zranění.

Foto: Aktu.cz

Na místě požáru zasahuje vrtulník s bambi vakem

Do obce zamířila i chemická laboratoř Kamenice, která monitoruje koncentrace škodlivých látek.

Foto: Aktu.cz

Požár v Dolních Hbitech

Foto: Aktu.cz

Nad domy v Dolních Hbitech stoupá hustý dým

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám