Hlavní obsah

Útočník se sekyrou v nákupním centru pronásledoval ostrahu, odzbrojil ho zákazník

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Se sekyrou v ruce dorazil v pondělí do obchodního centra v Ostravě 35letý muž a začal ohrožovat jak pracovníky bezpečnostní agentury, tak i návštěvníky. Nebezpečného muže odzbrojil zákazník, který útočníka také následně utěšoval do příjezdu policie a záchranné služby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí odpoledne způsobil křik a obavy návštěvníků opilý muž se sekyrou v ruce. Muž ohrožoval ochranku nákupního centra s pohrůžkami smrti a poté, vyděsil také přítomné zákazníky.

„Jednoho z poškozených, pracovníka bezpečnostní služby, měl muž pronásledovat a nezasáhnout sekyrou jen shodou náhod. Ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Gabriela Holčáková a dodala, že násilník sekyrou poškodil dveře, za kterými se skryl pracovník ostrahy. Škodu policie vyčíslila na 10 tisíc korun.

Útočníka odzbrojil zákazník nákupního centra

Návštěvníci od nebezpečného muže utíkali s křikem, který zaslechl jednatřicetiletý muž. Ten neváhal a vydal se za násilníkem a odzbrojil ho. Pak ho uklidňoval do příjezdu záchranářů a policistů.

„Orientační dechová zkouška muže vykázala hodnotu 1,35 promile alkoholu, po lékařském vyšetření byl umístěn k vystřízlivění,“ řekla Holčáková s tím, že policie vyslechla pracovníky ostrahy a muže, který násilníka zadržel a žádá další svědky události, aby se přihlásili na linku 158.

Policie muže viní z přečinu poškození cizí věci, nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Muži hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám