Hlavní obsah

Útočníci kopali do ležícího muže na ulici, zachránil ho až výstřel z policejní pistole

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výstřely do vzduchu musel použít policista v civilu, který v pondělí narazil na útočníky, kteří napadli jiného muže pěstmi a kopanci na ulici v Praze 4. Muži nereagovali na výzvy policisty, a ten proto musel použít zbraň.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policista v době svého volna procházel v pondělí odpoledne ulicí V Horkách v Praze, když spatřil dva muže, kteří bezdůvodně kopali a pěstmi bili muže ležícího na zemi. Muž zákona útočníky vyzval, aby svého jednání zanechali, ti ale nereagovali.

„Policista musel použít svou legálně drženou pistoli a vystřelil do vzduchu. Díky tomu agresoři od svého jednání upustili a byli zadrženi,“ popsal incident policejní mluvčí Jan Daněk a dodal, že muž musel vyhledat ošetření, protože měl pohmožděniny a tržné rány.

Útočníci ve věku 36 a 41 let si vyslechli obvinění z trestného činu výtržnictví, za což jim hrozí až dvouletý trest vězení. Případ se bude projednávat ve zkráceném přípravném řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám