Hlavní obsah

Uškrtil druhou ženu, 20 let stráví ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Výjimečný trest 20 let vězení vyměřil ve čtvrtek plzeňský soud 45letému Ladislavu Buřilovi z Rokycan za vraždu o deset let starší družky. Podle verdiktu ji v únoru uškrtil v jejím rodinném domku v Rokycanech. Muž se k činu přiznal, ale tvrdil, že ji zabít nechtěl. Buřil již jednou seděl - za vraždu manželky.

Foto: Impuls Bohumín

Mistři světa: Katrin Cvinerová, Tereza Górnioková, Marco Běhal, Michaela Rajnošková (zleva)

Článek

Z prvního trestu si odpykal jen devět let a pak byl podmínečně propuštěn. V podmínce ale spáchal tuto vraždu a tak na něj soud pohlížel jako na zvlášť nebezpečného recidivistu. Buřil by tak měl po dnešním rozsudku strávit ve vězení celkem 24 let.

Rozsudek není pravomocný, neboť si odsouzený ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Státní zástupkyně se odvolání vzdala.

Seděl za vraždu družky

Buřil byl podmínečně propuštěn z vězení loni v květnu za dobré chování. Následně se seznámil s telefonistkou z Plzně a začal žít v jejím domku na kraji města. Zde ji také uškrtil.

"Ta holka se od začátku chytala různých individuí. Pokaždý natrefila na nějakého grázla. Toho předtím jí zavřeli za zlodějiny a teď si našla vraha. Je to jako podle toho přísloví s čím kdo zachází, tím také schází," řekl jeden ze sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám