Hlavní obsah

Úřad evropského žalobce vyšetřuje obří daňové podvody s bílým koněm z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad evropského žalobce vyšetřuje obří daňové podvody, na kterých se měl podílet český občan. V této souvislosti vydal zatykač na Ladislava Coriče z Ostrova na Karlovarsku, na základě kterého čeští detektivové před několika týdny 26 letého muže zadrželi.

Ladislav Corič u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Krajský soud v Plzni nyní rozhodl o jeho vydání. Podle zjištění Práva měl mít Corič roli bílého koně v německé firmě, která se neoprávněně obohatila o miliony eur.

„Vyhověli jsme návrhu plzeňského krajského státního zastupitelství na předání dotyčného k trestnímu stíhání do Spolkové republiky Německo, a to na základě evropského zatýkacího rozkazu vydaného Úřadem evropského veřejného žalobce,“ uvedla mluvčí soudu Jana Rubášová.

Podle ní se jedná o trestný čin daňových úniků spáchaných organizovanou skupinou v souběhu s trestným činem založení zločinného spolčení.

Nezbylo jí ani na inkaso. Pracovnice banky oznámila policii, že stařenku někdo obírá o peníze

Krimi

„Dopustit se jich měl v době od března do června loňského roku, kdy byl jednatelem společnosti, jejíž jménem vystavoval fiktivní faktury různým odběratelům, ačkoliv fakticky nevykonávala žádnou podnikatelskou činnost,“ stojí v zatykači s tím, že se vedle toho měl Corič podílet na podvodech s DPH u dalších firem. Škoda je v milionech eur.

S vydáním souhlasil

Sám Corič u soudu se svým vydáním souhlasil. „Aspoň už to budu mít za sebou,“ řekl muž.

Podrobnosti k obvinění vznesenému evropskými žalobci ale nevyjádřil. Krajský soud musel ještě vyřešit žádost karlovarského okresního soudu o odklad vydání. Měl by totiž v dohledné době začít projednávat obžalobu, podle které měl Corič na území České republiky spáchat loupež a ublížení na zdraví.

„Máme za to, že je namístě upřednostnit zájmy německé strany, která požaduje pána vyžádaného k trestnímu stíhání pro nepoměrně závažnější, organizovanou trestnou činnost, která měla probíhat ve více státech a za kterou je ohrožen nepoměrně vyšším trestem odnětí svobody,“ zdůvodnila rozhodnutí předsedkyně senátu krajského soudu Ivana Růžičková.

Přijedu a vezmu si tě, slíbil seniorce lékař z Brna, toho času v Jemenu. Poslala pět milionů

Bezpečnost

Reklama

Související témata:
Role bílého koně

Výběr článků

Načítám