Hlavní obsah

Uprchlík odsouzen za vraždu na 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Na útěku za hranicemi je Ukrajinec Ilja Sabovov, který byl v úterý odsouzen k 18 rokům vězení v nejpřísnějším typu věznice za loňskou vraždu táborské barmanky. Podle verdiktu Krajského soudu v Táboře ji v dubnu v baru Pinocchio ubodal a pak odtud odnesl 170 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

"Rozsudek dosud nenabyl právní moci, když státní zástupce i obhájce obžalovaného si ponechali lhůtu k případnému podání odvolání," řekl dnes ČTK předseda senátu Zdeněk Kučera.

Obžalovaný se podle něj zdržuje mimo území České republiky, podle dostupných informací zřejmě na Ukrajině nebo v jiné zemi bývalého Sovětského svazu. Ukrajina však nemá s ČR dohodu o vydávání pachatelů trestné činnosti.

Vycestoval hned po vraždě

"Předpokladem výkonu trestu je vedle právní moci rozsudku také zadržení odsouzeného a jeho vydání do ČR. Ten pak podle novely zákona může požádat, aby se řízení proti němu proběhlo celé znovu," připomněl Kučera. Soud dnes také obžalovanému uložil vyhoštění z České republiky na neurčito a povinnost nahradit škodu.

Z vyšetřování případu vyplynulo, že Sabov se zdržoval v baru Pinocchio v den vraždy již od dopoledních hodin a odpoledne hned po činu uprchl do Milevska na Písecku, kde měl přechodné bydliště. Poté se svým přítelem ze Slovenska nechal odvézt do Polska, odkud údajně vycestoval na Ukrajinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám