Hlavní obsah

Uprchlému vězni, který narazil autem do policejního vozu, soud potvrdil 17,5 roku za pokus o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiboru Semanovi, který jako uprchlý vězeň ukradl auto a narazil s ním do vozidla policie, potvrdil ve středu odvolací senát Vrchního soudu v Praze 17,5 roku za pokus o vraždu. Soud svým usnesením zamítl Semanovo odvolání proti loňskému verdiktu Krajského soudu v Plzni.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vrchní soud v Praze.

Článek

„V dotazované věci dnes odvolací senát Vrchního soudu v Praze rozhodl o odvolání obžalovaného tak, že jej jako nedůvodné zamítl,“ uvedla ve středu mluvčí soudu Kateřina Kolářová.

Incident se odehrál v srpnu 2020. Seman tehdy utekl z vězeňského pracoviště v Přečaplech na Chomutovsku a pohyboval se v kradeném vozidle. Auta si všimla policejní hlídka v Aši na Chebsku a začala ho pronásledovat.

Řidič osobního automobilu na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále v agresivní jízdě, během níž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když se obě vozidla v přibližně stočtyřicetikilometrové rychlosti dostala na stejnou úroveň, policisté muži pohrozili namířenou střelnou zbraní.

„Na to řidič reagoval tak, že úmyslně narazil do pravého boku služebního automobilu, Policista poté autu prostřelil zadní pneumatiku a policie auto zastavila za použití ochranného rámu,“ uvedl žalobce.

Soudy Semanovi neuvěřily, že do policejního auta vrazil nechtěně. Semanovi navíc po zadržení vyšel pozitivní test na amfetamin.

Opilec s dětmi v autě ujížděl strážníkům ve Znojmě, dostal pět let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám