Hlavní obsah

Ukrajinec v uprchlickém zařízení v Havířově ukousl ucho Tibeťanovi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Incident, při kterém přišel v uprchlickém zařízení v Havířově – Dolní Suché o větší část ucha pětatřicetiletý Tibeťan, vyšetřuje policie. Pachatelem je údajně o rok mladší Ukrajinec. Zraněný byl převezen do nemocnice, hospitalizován ale není a po ošetření se vrátil zpátky do uprchlického zařízení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve středu odpoledne v budově azylového tábora, který spadá pod Správu uprchlických zařízení ministerstva vnitra. „Občan Ukrajiny po předchozím konfliktu ukousnul ucho Tibeťanovi, který musel být převezen do nemocnice. Ucho mu ukousnul z větší poloviny a oddělil mu ho od hlavy,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Dodala, že oba muži byli opilí, a tak se je policisté pokusili vyslechnout až ve čtvrtek. „Ani jeden z nich ovšem s policií nespolupracuje,“ dodala policejní mluvčí s tím, že prověřování bude pokračovat za účasti tlumočníků.

Vedoucí uprchlického zařízení Ján Suchár se nechtěl k incidentu vyjádřit. Potvrdil pouze, že oba muži jsou žadateli o udělení mezinárodní ochrany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám