Hlavní obsah

Ukrajinec nabízel policistům na Domažlicku 100 tisíc za přimhouření oka u opilé řidičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlický soud poslal ve středu do vazby Ukrajince, který měl nabízet policistům peníze za to, že nebudou řešit jeho krajanku, kterou přistihli opilou za volantem. Cizinci hrozí až 6 let ve vězení.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Byla to běžná silniční kontrola. Policejní hlídka zastavila v pondělí po půlnoci u Horšovského Týna na Domažlicku osobní vozidlo Nissan. Po provedení dechové zkoušky u ukrajinské řidičky zjistili, že je pod vlivem alkoholu. V tu chvíli se do toho vložil spolujezdec a strážcům zákona nabídl 100 tisíc korun za to, že nebudou prohřešek řidičky nijak řešit a nechají je jet dál.

„Mohu potvrdit, že jsme zahájili trestní stíhání 36 letého muže pro zločin podplácení,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iva Vršecká. Bližší informace neuvedla s tím, že vyšetřování je teprve na začátku.

Mohl by uprchnout

Podezřelého policisté zadrželi a žalobkyně požádala soud, aby na něj uvalil vazbu. „Návrhu státní zástupkyně jsem vyhověl. U obviněného hrozí, že byl mohl uprchnout nebo se skrývat. To vše s ohledem na to, že v ČR nemá legálně povolený pobyt,“ vysvětlil soudce Jan Švígler.

Proti rozhodnutí o vazbě si obviněný cizinec podal stížnost, o které bude rozhodovat Krajský soud v Plzni.

Dětského lékaře z Tachovska, který řídil opilý, nechal soud ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám