Hlavní obsah

Ukradli hlavní cenu tomboly - jelena

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Jen pár hodin si vychutnávali manželé Andrlovi svoji životní výhru. Na sobotním mysliveckém bále v Chlumčanech na Plzeňsku získali v tombole první cenu - střeleného jelena. Jásot a nadšení záhy vystřídal vztek a bezmocnost. Zvíře jim totiž během tancovačky někdo ukradl.

Článek

"Nikdy jsme nic pořádného nevyhráli. O to větší jsme měli radost, když muž vytáhl to šťastné číslo. Vůbec nás nenapadlo, že domů se budeme vracet s prázdnou," vzpomínala Blanka Andrlová.

Je po hostině

Když konferenciér ukončil tombolu, pořadatelé upozornili hlavního výherce, aby si více než padesát kilogramů vážícího jelena někam schoval. "Chlapi ho odnesli do šatny. Chtěli jsme si ho po bále vyzvednout. Syn měl pro nás přijet autem, takže jelena bychom naložili a odvezli. Jenže když už jsme se chystali domů a šli pro výhru, zvíře bylo pryč. To bylo pořádné překvapení. Nikdo z přítomných nám nedokázal vysvětlit, kam se jelen poděl. Žádný z organizátorů akce už tam nebyl a ostatní hosté jen krčili rameny," líčila peripetie 48letá žena.

Už na bále si Andrlovi plánovali, jak pozvou známé na pořádnou hostinu. "Teď si musíme nechat zatít chuť. Je to tedy pořádná drzost, aspoň vím, že lumpové jsou stále mezi námi. No co, nějak to přežijeme. Hlavně že se nepřihodilo nic horšího. Příště třeba zase vyhrajeme," dodala žena.

Jelena bude hledat policie

Hlavní organizátorka bálu Marcela Košařová z Okresního mysliveckého spolku připouští, že zmizení hlavní výhry v tombole byl pořádný trapas. "Tohle se nám ještě nestalo. Občas někdo ukradne drobnější cenu jako například balíček naporcované zvěřiny, ale aby někdo sebral celého jelena, to je tedy gól. Paní Andrlová přijela po bálu za mnou do bytu a řekla mi, co se stalo. Nemohla jsem jí ale nijak pomoci. Vím, že to je pro výherce hodně nepříjemné. Proto jsem to také ohlásila na policii jako krádež, " řekla Košařová. Navíc podle ní v tomto konkrétním případě šlo o výjimečnou výhru. "V našem regionu se jeleni nestřílí, protože se tady prakticky nevyskytují," vysvětlila Košařová.

Podle výpovědi šatnářky si jelena vyzvedl vysoký, šedivý pán v myslivecké uniformě. "Ten popis seděl na plno lidí v sále. Prý si odvezl asi dvacet minut před tím, než se po něm začali shánět Andrlovi. Je škoda, že si výherce nevzal od šatnářky lísteček, aby se zpětně prokázal, že jelen je jeho a nemohl tak být vydán do nesprávných rukou. Na druhou stranu, koho by napadlo, že zvíře někdo ukradne před tolika lidmi," uzavřela organizátorka bálu.

Policisté zatím žádnou konkrétní stopu , která by je přivedla ke zloději, nemají. "Nechceme zatím zveřejňovat podrobnosti k případu, aby nám to nenarušilo pátrání po pachateli," řekl zdroj obeznámený se situací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám