Hlavní obsah

Ukradl dětem v Brně vánoční dárky, teď už sedí ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až tři roky vězení hrozí muži, který se podle policie loni před Vánoci vloupal do školky v Brně-Líšni a sebral dárky nachystané pro děti. O případu v pátek informovala mluvčí policie Petra Hrůzová. Případný trest by mu prodloužil již nynější pobyt za mřížemi, kde je za jiné delikty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po vloupání ve školce postrádali kromě výpočetní techniky a peněz také zabalené vánoční dárky pro děti. K pachateli ovšem kriminalisty dovedl jiný případ.

„Jen deset dní po vloupání do školky byli policisté vysláni na vloupání do přepravního boxu, kdy pachatel z místa utekl. Při pátrací akci hlídka zadržela čtyřicetiletého muže, který měl v batohu šroubováky, kladivo a balíčky z boxu,“ popsala Hrůzová.

Zloděj na Brněnsku vzal z trezoru zlato za miliony. Podíval se však do kamery

Krimi

Policisté u muže našli i ukradené platební karty. Jednu z nich, kterou stačil okradený majitel zablokovat, používal jako výztuhu obalu na doklady.

Při vyšetřování později vyšlo najevo, že muž má na svědomí kromě dalších věcí také právě i vloupání do školky.

„Nenechavec má pěkně zaplněný rejstřík trestů za majetkovou trestnou činnost a několik let pobyl ve vězení, kde si nyní opět odpykává další trest, který se mu ještě prodlouží,“ dodala mluvčí.

Z jedné prodejny zlodějka před ostrahou utekla, v jiné takové štěstí neměla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám