Hlavní obsah

Údajný organizátor Czechteku je na svobodě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PLZEŇ

Krajský soud v Plzni propustil v pátek dopoledne z vazby Romana Vainera, kterého policie obvinila z přípravy letošního technofestivalu CzechTek u Boněnova na Tachovsku. Vainer je jediným člověkem, proti kterému policie vznesla obvinění z organizace několikadenní akce, na kterou přijelo zhruba 15 tisíc lidí.

Foto: Dana Ehlová

Pohled na bělostně zářící nebo romanticky nasvícenou dominantu za městem F. L.Věka nikdy nezevšední místním obyvatelům, okouzleni jsou i návštěvníci.

Článek

"Neshledali jsme důvody, proč by měl obviněný muž dál zůstávat ve vyšetřovací vazbě," řekl Právu jeden z členů senátu, který o propuštění Vainera rozhodl.

Na Vainera uvalil vazbu minulé pondělí tachovský soud na žádost státního zástupce, aby obviněný muž na svobodě nemohl ovlivňovat svědky. [celá zpráva]

"Oficiálně o rozhodnutí krajského soudu nevím, zpravidla dostáváme informaci o takových případech se zpožděním, jelikož proti rozhodnutí nelze podat opravný prostředek. Až budu mít k dispozici soudní rozhodnutí s oddůvodněním, budu se moci vyjádřit," reagoval tachovský státní zástupce Zbyněk Eger.

Policisté, kteří na případu pracují, jsou rozhodnutím soudu rozčarováni. "Několikatýdenní práce s rozkrýváním celé té chobotnice organizátorů je zmařena. Už se nám zřejmě nepodaří zjistit, kdo další se na tom podílel," postěžoval si nejmenovaný kriminalista.

Reklama

Související témata:

Související články

Údajný organizátor CzechTeku je ve vazbě

Policie vzala do vazby údajného organizátora nepovolené technoparty Czech Tek, která se minulý týden konala v Boněnově na Tachovsku. Je obviněn z poškozování...

Výběr článků

Načítám