Hlavní obsah

Učitel osahával žačku, dostal 33 měsíců

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Městský soud v Brně ve čtvrtek poslal na 33 měsíců za mříže čtyřiapadesátiletého učitele Františka Pospíšila za ohrožování výchovy dítěte a pohlavní zneužívání. Kromě toho se musí léčit a zneužívané dívce má zaplatit 50 tisíc korun. Pedagog teprve 14letou žačku obluzoval sladkými řečmi a dárky, načež ji osahával.

Foto: Petr Kozelka, Právo

František Pospíšil přijal verdikt naprosto v klidu.

Článek

Pospíšil pracoval na gymnáziu jako učitel hudby a zpěvu. Jednu žačku si ale oblíbil víc než ostatní. Dívce také dal drahou flétnu a vedl s ní i důvěrnou korespondenci, jenže ta se dostala do rukou jejích rodičů. Ti pak dceru přehlásili na jinou školu.

Ani taková překážka však učitele nezastavila. Se svou oblíbenkyní si smluvil schůzku přes další spolužačku, vyznal se jí ze své lásky a začali se pravidelně scházet.

S poškozenou se rafinovaným způsobem scházel a došlo i na fyzický kontakt.
soudkyně

„Osahával ji na nahém těle, mluvil o tom, že by se s ní chtěl milovat a mít děti. Při jedné schůzce v lese u krmelce ji osahával na nahém těle a zkoušel, jestli je krmelec otevřený. Když nebyl, řekl poškozené, že by mu měla laskání oplatit, načež se ona rozplakala,“ konstatovala soudkyně Dagmar Bordovská.

Další dívku sexisticky urážel

Pedagog se ale zapletl i s další studentkou. Tu si naopak neoblíbil, jako vedoucí pěveckého sboru ji urážel a útočil na ni jako na „prsatou blondýnu”. „Také před ní opakovaně otvíral nůž a přikládal jí čepel k vlasům,“ upozornila soudkyně.

Sám Pospíšil jakékoli zneužívání odmítl s tím, že se jen nadstandardně věnoval nadaným studentkám kvůli jejich osobnímu rozvoji. „Není možné, aby učitel sexisticky urážel své studentky. Naznačovat agresi nožem je také nepřijatelné,“ odmítla jeho obhajobu soudkyně Bordovská.

Podle verdiktu i znalci prokázali, že učitel má poruchu sexuální preference, má vysokou sexuální dráždivost a soustředí se na velmi mladé dívky.

„I v minulosti měl vztah s nezletilými dívkami, kontaktoval je, manipuloval s nimi. S poškozenou se rafinovaným způsobem scházel a došlo i na fyzický kontakt,“ dodala soudkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám