Hlavní obsah

Účetní vysál z firmy milióny. Majitel je chtěl vrátit, tak ho před Vánoci ubodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Perné Vánoce měli královéhradečtí kriminalisté, kteří vyšetřovali vraždu v Trutnově. Na první svátek vánoční totiž našli u jednoho z domů zavražděného staršího muže, z jehož vraždy ještě ten den obvinili účetního. Ten měl z firmy mrtvého vyvést několik miliónů korun a zřejmě kvůli tomu se svého věřitele zbavil.

Foto: Policie ČR

Rekonstrukce vraždy na místě činu

Článek

Vánoční tragédie se začala odehrávat na Štědrý den, kdy příbuzní policii nahlásili zmizení 56letého muže. Policisté zjistili, že se mrtvý muž před zmizením sešel se svým externím účetním, který podle vyšetřování z jeho firmy podvodně získal několik miliónů korun. Sejít se měli v Hradci Králové, kde mělo dojít k předání části peněz na splacení dluhu. K tomu ale nedošlo a poškozeného od té doby nikdo neviděl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na první svátek vánoční našli detektivové muže mrtvého u jeho domu v Trutnově a zároveň zadrželi i podezřelého účetního. Ten zpočátku vše popíral, pod tíhou důkazů se ale posléze doznal a byl obviněn z vraždy.

„Z výslechu obviněného vyplývá, že mezi ním a obětí mělo dojít ke konfliktu kvůli dlužné částce, nicméně přesný motiv, který k vraždě vedl, je i nadále v šetření,“ uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Situace na místě činu, jak ji zaznamenala policie.

Zároveň popsala, jak celý čin probíhal. „Po hádce oběti zasadil zhruba 30 bodnořezných ran, z nichž většina směřovala k životně důležitým orgánům. Tělo pak zabalil a snažil se ho v úterý 22. prosince někdy mezi 16:30 až 17:30 naložit do auta oběti zn. VW Sharan tmavě modré barvy, které bylo zaparkované před domem v ulici Tkalcovská v Trutnově,“ vylíčila mluvčí.

Mrtvého chtěl odvézt

Naložit do auta se mu ho ale nepodařilo, a tak podle své výpovědi zabalené tělo zatáhl na zahradu u domu, v níž ho ukryl. Bál se údajně, že mu někdo z lidí, kteří šli zrovna okolo, nabídne pomoc a tím odhalí jeho čin. Detektivové nyní žádají tyto svědky, aby jim celou situaci popsali. Přihlásit se mohou na lince 158.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté se zadrženým účetním (první zprava)

Pachatel se po vraždě zbavil jak nože, tak i osobních věcí oběti. Naházel je do řeky Úpy, některé z nich vyšetřovatelé již našli.

Pachatele vzal v pondělí dopoledne soud do vazby. „V případě uznání viny hrozí obviněnému 46letému muži trest odnětí svobody v rozpětí 15 až 20 let, případně trest výjimečný,“ uzavřela Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám