Hlavní obsah

Ubodal vlastní matku, dostal 14 let

Aktualizováno

Krajský soud v Plzni poslal na 14 let do vězení pětadvacetiletého Dina N., který ubodal kuchyňským nožem svou matku. K činu, který se stal loni v listopadu v plzeňském bytě, kde společně žili, se přiznal. Rozsudek je pravomocný, všechny strany se vzdaly práva na odvolání.

Dino N. u souduVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Tragédie se stala v Plachého ulici a předcházela jí hádka. Podle státního zástupce zasadil Dino N. kuchyňským nožem matce několik bodných ran. Mířil na hlavu, trup i horní končetiny. Žena na místě vykrvácela.

Obžalovaný ihned po začátku soudního jednání přiznal svou vinu, souhlasil s popisem skutku, jeho právní kvalifikací a nic nenamítal ani proti výši trestu. „Velice mě mrzí, co se stalo. Je to obrovská tragédie, já i moji sourozenci jsme přišli o milovanou matku. Ze srdce toho lituji a jsem připravený nést následky svého jednání,“ prohlásil Dino N.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Obžalovaný Dino N.

Soud ho nakonec poslal na 14 let do věznice se zvýšenou ostrahou. Má dva nezletilé sourozence, každému musí vyplatit zhruba 750 tisíc korun. „Návrh jsme považovali za mírný, a to vzhledem k povaze útoku a osobnosti obžalovaného, který se opakovaně dopouštěl násilné trestné činnosti,“ konstatoval soudce Jan Hostaš.

Není to totiž poprvé, co Dino N. skončil za mřížemi. V minulosti dostal tři roky za loupež a dva za krádež. Šest týdnů po svém posledním propuštění zavraždil svou matku. K neštěstí se nechtěl v pondělí už vracet a odmítl vypovídat. V přípravném řízení uvedl, že si osudný den vzal pervitin, stejně jako jeho rodiče, s nimiž bydlel. „Celou noc jsme nespali. Byli jsme zfetovaní. K ránu se začala máma hádat s tátou a vyhazovat ho z bytu,“ popsal.

„Nevzpomínám si, že jsem ji třináctkrát bodl“

Dále sdělil, že matka se později vrátila od sousedky dost opilá a konflikt se opakoval. „Zastal jsem se táty. Máma mě pak začala mlátit. Odběhl jsem od ní. Pak jsem měl kuchyňský nůž. Nevzpomínám si, že jsem do ní třináctkrát bodnul. To jsem si přečetl až v usnesení,“ řekl s tím, že z bytu pak rychle utekl. Kriminalisté ho po několika hodinách dopadli v centru města.

Policie obvinila muže, který zabil v Mostě dítě, z pokusu o vraždu a usmrcení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám