Hlavní obsah

U Plzně žily v otřesných podmínkách dvě desítky psů

Plzeňská policie ve čtvrtek zřejmě odhalila nelegální psí množírnu. Ve Starém Plzenci žilo v nevyhovujících podmínkách téměř dvacet psů. Chovatelce nyní hrozí několikaletý postih za týrání zvířat.

Foto: Hlas zvířat

Zachránění psi z množírny ve Starém Plzenci

Článek

V rodinném domě ve Starém Plzenci objevila policie ve spolupráci se Státní veterinární správou (SVS) na dvacet psů žijících v otřesných podmínkách. Mnoho z nich se nacházelo ve špatném zdravotním stavu a trpělo podvýživou.

„Podmínky chovu byly naprosto nevyhovující. Všude značný nepořádek, výkaly a silný zápach po čpavku,“ upřesnil zástupce mluvčího SVS Petr Majer.

Podle informací veterináů byli na zahradě dva psi plemene hovawart a v domě pak dalších šestnáct psů menších plemen. Nejčastěji šlo o čivavy, jezevčíky a různé křížence.

Foto: Jan Švábek, Právo

Dům ve Starém Plzenci, ve kterém měla žena množit psy.

Protože se chovatelka i na výzvu SVS odmítla dostavit, musela přístup do domu a na pozemek zabezpečit policie. Všichni psi byli po zásahu odvezeni do plzeňského útulku. „V současné době se policie případem zabývá z důvodu podezření na týrání zvířat,“ shrnula situaci mluvčí plzeňské policie Hana Rubášová.

Na případ upozornilo uskupení Hlas zvířat, které dění komentuje na své facebookové stránce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám