Hlavní obsah

U metra zakládal požáry a vyhrožoval bombou. Po muži pátrá policie

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bezpečnostní kamery zachytily muže, pravděpodobně bezdomovce a opilce, u stanice metra Florenc, kde založil požár, a také u I. P. Pavlova, kde oznámil uložení bomby. S pátráním po pachateli, který v průběhu září na Florenci způsobil celkem šest požárů kontejnerů, žádají pražští kriminalisté o pomoc veřejnost, uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily žhářeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté z třetího policejního obvodu hledají neznámého muže, který se protiprávního jednání dopouštěl zřejmě v notně podnapilém stavu,” informoval Hulan.

Hledaného prozradily záběry z bezpečnostních kamer, na nichž muž ve druhé polovině září založil jeden ze šesti požárů. Další ho zachytily ve chvíli, kdy vcházel do metra I. P. Pavlova poté, co na tísňové lince oznámil v těchto místech uložení bomby.

Foto: Policie ČR

Po pachateli pátrají pražští kriminalisté z třetího policejního obvodu.

Vzniklá situace si vyžádala značné omezení městské hromadné dopravy, a to nejenom metra, ale i tramvají. Požáry způsobily škodu v řádu desetitisíců korun.

Muž je nyní podezřelý z trestných činů poškození cizí věci a šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

„Policie proto žádá veřejnost o pomoc. Pokud hledaného muže poznáváte nebo máte informace o tom, kde se pohybuje nebo bydlí, předejte je policistům na lince 158,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám