Hlavní obsah

U Kozlova na Olomoucku hoří les, požár zasáhl plochu o rozloze pěti hektarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kozlov

Několik desítek hasičů likviduje od nedělního odpoledne požár lesa v katastru Kozlova na Olomoucku. Oheň zasáhl plochu o rozloze pěti hektarů. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu, na místě je 15 jednotek hasičů. Hustý dým z oblasti je vidět ze vzdálenosti několika desátek kilometrů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Na Olomoucku jde tento týden již o druhý rozsáhlý požár lesa, v pondělí oheň zasáhl rozlehlou plochu mezi Pohořany a Jívovou na Olomoucku. Na místě jej hasilo až 16 jednotek čítajících sedm desítek hasičů, vyhlášen byl nakonec nejvyšší, tedy čtvrtý stupeň požárního poplachu.

Požár v nepřístupném kopcovitém terénu likvidovali tehdy hasiči i za pomoci vrtulníku, zásah stejně jako v neděli komplikoval silný vítr a suchá vegetace.

Po nočním požáru chalupy v Jizerských horách zůstaly škody za čtyři miliony

Krimi

Jen o minulém víkendu zasahovali hasiči v Olomouckém kraji u 25 požárů trávy, polního porostu či menších zahradních staveb. Jde o významné zvýšení, průměrně vyjíždějí v kraji zhruba ke třem požárům denně.

Mluvčí hasičů již dopoledne upozornila na to, že některé z požárů vznikly kvůli nezvládnutému pálení. Hasiči tak apelují na veřejnost, aby byla obezřetnější, šíření požárů nahrává i současné sucho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám