Hlavní obsah

U bran nemocnice leželo odložené novorozeně

Novinky, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

V areálu sokolovské nemocnice našli v sobotu večer opuštěné novorozeně. Zdravého chlapce si vzali do péče na dětském oddělení, kde zatím zůstává. Policie začala ihned hledat jeho matku.

Foto: Aerobik klub Zlín
Článek

"Dítě bylo nalezeno v sobotu kolem 20. hodiny u centrální laboratoře v sokolovské nemocnici. Jedná se o zdravého donošeného chlapce světlých vlásků," informovala v neděli mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová.

Podle poznatků policie muselo být dítě na místo odloženo mezi sedmou a osmou hodinou večer. "Je to čerstvě narozený chlapeček, je úplně v pořádku a daří se mu dobře," uvedla lékařka Hana Brožová z dětského oddělení sokolovské nemocnice.

Policie hledá svědky

Policie nyní pátrá po matce dítěte. "Někdo si mohl všimnout v tu dobu ženy nebo muže, kteří nesli v náručí něco bílého nebo měli větší tašku. Jejich chování mohlo být nápadné. Občané by si také mohli vybavit ženu, která byla v posledních dnech ve vysokém stupni těhotenství a nyní je po porodu a nemá u sebe dítě," řekla Kašparová s tím, že informace můžou svědci sdělit na jakémkoliv oddělení policie nebo na linku 158.

Výběr článků

Načítám