Hlavní obsah

Týrání skončilo pokusem o zapálení manželky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Mimořádně brutální týrání vyšetřují kriminalisté ve Frýdku-Místku. Žena nikomu nic nenahlásila do doby, než se jí muž pokusil podpálit. Násilník už je v policejní cele, soudce bude v nejbližší době rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Násilí se v rodině odehrávalo od začátku tohoto roku. „Nejméně dvakrát týdně svoji 43letou ženu zbil. Podezíral ji, že je mu nevěrná. Hrubě vyslýchal i svoje nezletilé děti, aby mu prozradily, že jejich matka skutečně má milence. Děti mu to ze strachu potvrdily,“ popsal utrpení ženy mluvčí policie Ivan Žurovec.

Aby měl muž nad svou manželkou stálý dohled, přestal prý chodit i do práce. „Nikam ji nepouštěl, zamykal ji v bytě a dokonce zatloukl balkon latěmi. Když s manželkou a dětmi před 14 dny stanoval v přírodě, zapálil stan s věcmi, protože si myslel, že tam měla jeho manželka milence,“ dodal Žurovec.

Když pak trávili dovolenou u jeho rodičů, dokonce své manželce vyhrožoval, že ji upálí a od slov podle výpovědí svědků nebylo příliš daleko.

„Zabránili mu v tom ale příbuzní,“ dodal mluvčí. Muž byl obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě. Policisté se podle ve své praxi podle Žurovce často setkávají s tím, že oběti domácího násilí dlouho snášejí a kryjí nelidské zacházení ze strany svých partnerů.

„V tomto konkrétním případě je docela možné, že mužovou chování bylo ovlivněno začínající psychotickou poruchou. Znalci z oboru psychiatrie prozkoumají jeho duševní stav. V případě, že jej uznají nepříčetným, bude jeho trestní stíhání zastaveno,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám