Hlavní obsah

Tyran dvouleté dcery stráví 10 let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na deset let do vězení půjde s konečnou platností sedmadvacetiletý Karel Polívka z Pardubic, který týral a sexuálně zneužil svou dvouletou dceru Terezu. V úterý o tom rozhodl pražský vrchní soud, který tak potvrdil květnový verdikt hradeckého soudu.

Článek

"Jde o vysoce společensky nebezpečnou trestnou činnost, která je svým způsobem výjimečná a má trvalé následky na poškozené, a to bez ohledu na to, že došlo k adopci," zdůvodnil rozhodnutí předseda odvolacího senátu.

Polívka měl se svou manželkou dohromady tři dcery. Terezka se narodila v září 2001. Podle výpovědi matky bylo zpočátku vše v pořádku. Problémy začaly až v době, kdy dítěti bylo půl roku.

Dráždil ho pláč dítěte

Nejhorší útrapy Terezka zažila zejména loni. Podle názoru soudu obžalovaný otec svou malou dceru často bil pěstí, či jí v koupelně pouštěl prudký proud studené vody do úst takovým způsobem, že dítě krvácelo i z nosu.

Zatímco toto tvrzení manželky, která vypovídala proti němu, Polívka popíral, sexuální zneužití připustil. Stalo se to v roce 2002, když se opilý vrátil z restaurace. Dceru vzal do koupelny, kde jí do úst vložil svůj pohlavní úd a začal onanovat.

Sousedka v květnovém líčení uvedla, že k dceři se dobře nechovala ani Polívková. Byla to však právě ona, která týrání své dcery oznámila sociálním pracovnicím.

Dítě bude mít podle odborníků trvalé následky, které nezmění ani fakt, že jej se souhlasem manželů Polívkových adoptovala jiná rodina.

Reklama

Související články

Deset let za znásilnění dvouleté dcery

Deset roků by měl pobýt za mřížemi sedmadvacetiletý Karel Polívka z Pardubic. Krajský soud v Hradci Králové jej v úterý poslal do vězení za to, že znásilnil...

Výběr článků

Načítám