Hlavní obsah

Tyran držel nahou ženu z Jihlavska 20 minut v řece, musela se ponořit po krk

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Dvacet minut trpěla družka 32letého tyrana ve studené vodě poté, co ji doma zmlátil a přinutil jít k řece. V nemocnici pak lékaři našli stopy domácího násilí a policisté vzápětí zadrželi jejího partnera z Jihlavska. O případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vážně zraněná žena skončila v rukou zdravotníků v neděli odpoledne poté, co ji 32letý „přítel“ nejprve surově ztloukl doma. Následně ji odvlékl k řece, přinutil ji se svléknout, oblečení naházel do vody a samotnou ženu přiměl vlézt tamtéž a ponořit se až po krk. Zoufalé situaci týraná čelila asi 20 minut, než jí dovolil vylézt ven.

Na odchodu z místa pak muž oslovil lidi u jednoho z domů, aby zavolali záchranku. Záchranáři pak ženu s řadou podlitin, zhmožděnin, oděrek a zlomeným nosem odvezli k hospitalizaci. Ta potrvá několik týdnů.

Kriminalisté, kteří se o případu dozvěděli odpoledne z nemocnice, dotyčného ještě týž den zadrželi a v rámci vyšetřování zjistili, že muž, který už stál před soudem za výtržnosti, se násilí na téže ženě nedopustil poprvé. Prokazatelně jí v květnu letošního roku způsobil zlomeninu dvou žeber. Tehdy ale žena v nemocnici „přítele“ kryla tvrzením, že spadla.

„Soud ve středu rozhodl o vzetí muže do vazby. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ shrnula Kroutilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám