Hlavní obsah

Tvrdík dostal pokutu, nepřišel k soudu v kauze poslance Ploce

Právo, Novinky, sil, pno
SEMILY

Předsedkyně Okresního soudu v Semilech Stanislava Behneská v úterý opakovaně odročila hlavní líčení s Pavlem Šrytrem, který je obžalovaný z nabízení úplatku poslanci Pavlu Plocovi. Líčení bylo odročeno proto, že se svědek, bývalý manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík, už podruhé bez omluvy nedostavil k líčení. Soudkyně mu uložila pokutu 4 000 korun. Líčení bude pokračovat v druhé polovině dubna.

Článek

Soudkyně se během jednání pokusila dovolat Tvrdíkovi na telefon, což se jí podařilo. Podle jejích slov jí Tvrdík řekl, že na líčení zapomněl. Tvrdík je přitom posledním důležitým svědkem v případu.

U soudu v úterý dopoledne vypovídal jako svědek pouze bývalý dlouholetý poslanec a šéf krajské ČSSD v Libereckém kraji Michal Kraus, který je stejně jako Tvrdík klíčovým svědkem.

Šrytr čelí obžalobě, že nabídl po volbách v roce 2006, kdy se v patové situaci jednalo o vládě, nově zvolenému poslanci za ČSSD Plocovi úplatek ve výši pět miliónů korun. Za to měl požadovat jeho přechod do Strany zelených. Šrytr může jít do vězení až na pět let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám