Hlavní obsah

Tvrdé tresty 22 a 15 let padly za přepadení a vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvěma mladým mužům, kteří loni v Semilech přepadli důchodce a zavraždili náhodného svědka, vyměřil ve středu pražský vrchní soud přísné tresty. Osmadvacetiletý Ernest Tóth stráví ve vězení 22 let, devatenáctiletý Slovák Roman Ficu 15 let a pak jej čeká vyhoštění.

Článek

Muži loni v Semilech přepadli důchodce, oloupili ho a pak se ho pokusili zavraždit. Brutální řádění završili tím, že ukopali k smrti náhodného svědka, aby nemohl jejich zločin oznámit policii. Kriminalisté násilníky zadrželi jen několik hodin po činu. První muž, kterého brutálně zmlátili dokonce dvakrát, protože jednou utekl, jen zázrakem přežil.

"Byl to právě Tóth, který inicioval obě napadení a jako první zaútočil. Ficu se pak přidal," prohlásil předseda senátu Jiří Lněnička. Vrchní soud zpřísnil oběma obžalovaným tresty, které jim v březnu vyměřil Krajský soud v Hradci Králové. Od něj Tóth a Ficu dostali 15 a 13,5 roku odnětí svobody.

Podle Lněničky šlo o tresty nepřiměřeně mírné. Proti poslednímu rozsudku se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Když s ním oba podezřelí skončili, jen o několik desítek metrů dál se podobně vrhli na padesátiletého muže. Je přitom možné, že se útočníkům připletl do cesty jen náhodou. Každopádně právě on jejich běsnění nepřežil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám