Hlavní obsah

Těžce zraněný muž ležel v Semilech vedle mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMILY

Otřesný případ vyšetřují východočeští policisté od úterního časného rána, kdy byli na břehu řeky Jizery v Semilech nalezeni dva muži. Jednomu už nebylo pomoci a druhý skončil ve vážném stavu v nemocnici. Policistům se ještě ten samý den podařilo dopadnout dva muže, kteří jsou z útoků podezřelí.

Foto: Ludmila Brousilová

Zleva - vítězka kategorie mladších žáků Markéta Paseková, druhé místo Eva Horečná, třetí místo Barbora Sýkorová

Článek

Oběti pocházely ze Semil a policie dosud neví, jak jejich napadení spolu souvisí.

"Z obou útoků jsou důvodně podezřelí 27letý muž s přechodným bydlištěm v Semilech a 18letý muž ze Slovenska," uvedla dnes mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Kriminalisté je zadrželi jen několik hodin od činu, ovšem zatím je nevyslechli, takže přesné okolnosti případu zatím neznají. Vypovídat zatím nemůže ani hospitalizovaný muž.

Náhodná oběť?

Podle dostupných zpráv zadržení nejprve napadli poblíž místní restaurace 59letého muže. Chtěli ho oloupit, proto jej brutálně zbili a zkopali. Zraněný muž stačil po prvním útoku odejít až ke břehu řeky, kde se stal terčem násilníků podruhé.

Když s ním oba podezřelí skončili, jen o několik desítek metrů dál se podobně vrhli na padesátiletého muže. Je přitom možné, že se útočníkům připletl do cesty jen náhodou. Každopádně právě on jejich běsnění nepřežil.

"Oba zadržení se v současné době nacházejí v policejních celách a dnešního dne budou po výslechu obviněni ze závažných trestných činů. Motiv jejich jednání, stejně jako příčiny úmrtí 50letého muže, jsou předmětem dalšího vyšetřování," dodala Marková.

Reklama

Výběr článků

Načítám