Hlavní obsah

Trojice zakopala manžele dva metry pod zem, podlahu už nestihla zabetonovat

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Zavraždění manželé z Bohumína, které policie našla v garáži ve Slezské Ostravě v polovině března, byli při nálezu zakopáni ve dvoumetrové hloubce a pachatelé ještě před zasypáním hrobů jejich těla znetvořili hydroxidem sodným, aby ztížili jejich identifikaci. Nové detaily o šokujícím zločinu, z nějž jsou už několik týdnů obviněni tři muži, zveřejnila v pátek moravskoslezská policie.

Trojice zakopala manžele dva metry pod zemVideo: Policie ČR

 
Článek

Ve stejný den byl do České republiky eskortován třetí pachatel, který byl díky vynikající spolupráci se slovenskou policií zadržen na konci března pod Tatrami.

Policie na případ uvalila zpočátku informační embrargo, nyní však zveřejnila některé detaily. Zároveň oficiálně potvrdila, že motivem zločinu byly peníze. Zavražděný muž byl znám tím, že si hraním na zaoceánských lodích vydělal velké jmění a peníze v poslední době velkoryse půjčoval svým známým. Muž, který byl hlavním strůjcem zločinu, byl jedním z jeho blízkých přátel.

Foto: Policie ČR

Těla zavražděných manželů pachatelé zakopali ve dvoumetrové hloubce v pronajaté garáži ve Slezské Ostravě.

Nejprve ho vylákal 28. února na odlehlé místo. Tam ho spolu s dalšími dvěma obviněnými muži napadli a převezli do garáže v Ostravě, kde ho zastřelili. Pak ihned odjeli do místa jeho bydliště, kde přepadli jeho manželku. Tu odvezli na stejné místo a rovněž ji zastřelili. „Byla zlikvidovaná jako nepohodlný svědek. Věděla, kam její muž v ten den jde,“ řekl kriminalista Antonín Řezníček s tím, že pachatelé z domu ukradli i peníze. Kolik to bylo, je zatím předmětem šetření.

„Těla byla nalezena opravdu hluboko, asi ve dvoumetrové hloubce“
kriminalista

Zajímavé na případu je, že pachatelé vůbec nepočítali s tím, že se na jejich čin přijde. Dlouho se na vraždu připravovali a v garáži ještě před činem vykopali dvoumetrový hrob.

Foto: Policie ČR

Těla zavražděných manželů pachatelé zakopali ve dvoumetrové hloubce v pronajaté garáži ve Slezské Ostravě.

„Těla byla nalezena opravdu hluboko, asi ve dvoumetrové hloubce,“ dodal kriminalista s tím, že pachatelé už z časových důvodů nestihli podlahu v pronajaté garáži zabetonovat. I díky tomu služební pes, který byl přivolán k prohlídce garáže, okamžitě a zcela neomylně označil místo, kde zavraždění manželé leží.

Foto: Policie ČR

Těla zavražděných manželů pachatelé zakopali ve dvoumetrové hloubce v pronajaté garáži ve Slezské Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám