Hlavní obsah

Tříletý chlapec se zamkl s bratrem v autě v Pardubicích

Pardubice

Dva potomci (3 a 1,5) zamčení v autě, klíče nikde a teplota karoserie vlivem slunečného počasí stoupala. Chvíle zoufalství v takové situaci prožívala matka dětí v Pardubicích, kde starší z dětí auto zamklo, když si hrálo s klíčem. Souhrou okolností kolem jela hlídka městské policie, která se snažila auto otevřít, nakonec situaci vyřešil zámečník.

Záchrana dětí ze zamčeného autaVideo: MP Pardubice

 
Článek

Žena se dostala do problémů v úterý odpoledne, když chystala potomky na výlet a usazovala je do vozidla.

„Staršího chlapečka upoutala do sedačky a šla se věnovat bezpečnému upoutání druhého sourozence. Snaha byla úspěšná a pak se to jedním zavřením dveří celé zkomplikovalo. Dveře cvakly a auto se zamklo. Pochopitelně s klíčem uvnitř,” informovali ve středu o případu strážníci na webu.

Foto: MP Pardubice

Záchrana dětí ze zamčeného auta

Tříletý chlapec si totiž před uvázáním do sedačky hrál s klíčkem od vozu, kterému dal povel zamknout. Klíček ale byl mimo jeho dosah, zřejmě mu někam vypadl. Náhradní klíče na místě nebyly k dispozici.

Novorozeně uvázlo v zamčeném autě v Uherském Brodě

Krimi

Souhrou okolností jeli kolem strážníci, kteří zkusili otevřít vozidlo drátem. „Jenže auto se nedalo a teplota karoserie na sluníčku pomalu začala stoupat. Nebylo nač čekat a hlídka se raději obrátila na profesionální zámečníky,” zmínili strážníci.

Foto: MP Pardubice

Záchrana dětí ze zamčeného auta

Specialista za pár minut auto odemkl a strážníci vyndali děti ven na čerstvý vzduch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám