Hlavní obsah

Tříletá holčička se při požáru ve Studénce udusila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUDÉNKA

Tříletá holčička, která zemřela ve středu při požáru bytu ve Studénce na Novojičínsku, se udusila. Vyplývá to z výsledků soudní pitvy. "Příčinou úmrtí je intoxikace oxidem uhelnatým. Na těle nebyly zjištěny žádné známky násilí," řekla ve čtvrtek novojičínská policejní mluvčí. Matka holčičky je stále ve vážném stavu.

Článek

Policie již vyslechla svědky nešťastné události. Kvůli zdravotnímu stavu ale nemohla vyslechnout matku ani babičku, které se v době požáru nacházely v bytě. Matka, která utrpěla popáleniny na 40 procentech těla, byla bezprostředně po požáru převezena na operační sál a nyní leží na jednotce intenzivní péče popáleninového centra. Její stav je stále vážný. Příčina požáru je zatím neznámá.

Tragédie postihla kolonii cihlových domků v Tovární ulici ve Studénce ve středu. Hodinu po poledni tam začal hořet jeden z jednopokojových bytů a tříletou Karolínku to stálo život. Její 1,5letou sestru Darinku jeden ze sousedů vynesl.

"Právě jsem byl venku, když se z chodby ozval hrozný křik. Starší žena v šoku volala, že hoří a uvnitř jsou děti. Vběhl jsem do bytu a z kuchyně vynesl malou holčičku. Druhé dítě jsem už nezachránil, přes plameny se až do ložnice nedalo projít," popsal ve středu dramatické okamžiky 24letý Radoslav Bugyi. Podle svědků vzápětí vyběhla ze sousedního domu 25letá matka a i přes varování se vrhla do ohně. Dcerku nezachránila a nakonec sama bojuje o život.

Související články

Výběr článků

Načítám