Hlavní obsah

V bytě ve Studénce uhořela tříletá holčička

Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUDÉNKA

Obrovská tragédie postihla kolonii cihlových bytových domků na Tovární ulici ve Studénce na Novojičínsku. Hodinu po poledni zachvátil požár v prvním poschodí jeden z jednopokojových bytů a v plamenech uhořela tříletá Karolínka. Její 1,5letou sestru Darinku jeden ze sousedů vynesl, matka skončila s těžkými popáleninami v ostravské fakultní nemocnici.

Článek

Děti byly na návštěvě u babičky. Ze zatím nezjištěných příčin začalo v bytě hořet. "Právě jsem byl venku, když se z chodby ozval hrozný křik. Starší žena v šoku volala, že hoří a uvnitř jsou děti. Vběhl jsem do bytu a z kuchyně vynesl malou holčičku. Druhé dítě jsem už nezachránil, přes plameny se až do ložnice nedalo projít," popsal dramatické okamžiky 24letý Radoslav Bugyi.

Podle svědků vzápětí vyběhla ze sousedního domu, kde bydlí, 25letá matka a i přes varování se vrhla do ohně. Dcerku nezachránila a nakonec sama bojuje o život. "Byla převezena do ostravské fakultní nemocnice s popáleninami na čtyřiceti procentech těla," sdělila novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.

"Ženu operují specialisté popáleninového centra, na prognózy je ještě brzy," řekl mluvčí nemocnice Štěpán Neurwirth. Na místo se podle operačního důstojníka hasičů sjelo sedm jednotek, z toho dvě profesionální z Nového Jičína a z Bílovce, zbylých pět tvořili dobrovolní hasiči. "Případ byl nahlášen před třináctou hodinou, lokalizován byl asi o půlhodinu později," dodal hasič.

Ani jim se ale nepodařilo holčičku vynést živou. Vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu holčičky a vyslechnou všechny svědky tragédie. Byt zcela vyhořel. Místo už obhlédli pracovníci městského úřadu. "Byl jsem tam také, je to obrovská tragédie," povzdychl si starosta Lubomír Šobich. V kolonii, kde převážně žijí romské rodiny, jsou byty třetí a čtvrté kategorie. "Ale hořelo v tom relativně lepším. Musíme se postarat o střechu, vyhořelý byt a případně další byty, které poškodil oheň nebo voda," konstatoval Šobich.

Výběr článků

Načítám