Hlavní obsah

Tři vojáci a žena ubili cizince

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ranami pěstí a kopanci utloukli v noci na sobotu v obci Ostrovec na Písecku dvaačtyřicetiletého místním dobře známého cizince tři vojáci základní vojenské služby z asi kilometr a půl vzdálené posádky ve Vráži. Brutálnímu útoku asistovala i jejich 26letá známá z Ostrovce.

Foto: Eva Šlosarová

Studentské filmy London College of Fashion a Central Saint Martins ve Staré aréně

Článek

Napadení, které vyústilo v tragédii, předcházela slovní a později i fyzická potyčka vojáků s cizincem v místní restauraci. Došlo k ní kolem půlnoci. "Po zklidnění celé situace opustil cizinec pohostinství. Tři vojáci ho za nedlouho následovali. Venku se k nim přidala ještě jejich známá a pustili se opětovně do cizince na dosud přesně nezjištěném místě v obci," informoval v neděli Právo mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Poznamenal, že skupina způsobila napadenému muži těžká zranění v horní části těla a hlavy. "Ze závěrů provedené pitvy vyplývá, že muž zemřel na poranění mozku, pravděpodobně už při útoku," zmínil se Klícha.

Tělo zavražděného cizince objevil na zahradě jedné z rekreačních chalup v Ostrovci jeho spolupracovník ze soukromé firmy zabývající se dřevovýrobou. Bylo mu divné, že nepřišel jako obvykle v sobotu do práce a vydal se ho hledat. "Objevení mrtvého těla oznámil kolem poledne čimelické policii," dodal Klícha.

Všichni čtyři byli obviněni z trestného činu vraždy formou spolupachatelství policie bude požadovat jejich vzetí do vazby. Motiv vraždy budou policisté dál šetřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám