Hlavní obsah

Tři recidivisté vymáhali dluh bitím, hrozí jim deset let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Policisté dopadli tři nebezpečné vymahače dluhů ve věku 43, 30 a 22 let z Břeclavska. V únoru letošního roku se údajně snažili z muže v jedné z obcí na Táborsku doslova vymlátit čtyři milióny korun. Původně přitom dlužil jen pár stovek.

Foto: Profimedia.cz

Zájem o práci u policie je opravdu velký.

Článek

"Před vlastním činem se vymahači posilnili alkoholem. Po otevření vstupních dveří dlužníka zasypali údery pěstmi do obličeje a kopy do různých částí celého těla. Za stálého dalšího fyzického napadání po něm požadovali vydání finanční částky ve výši čtyř miliónů korun,“ sdělil Právu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek, podle kterého mají všichni tři muži bohatou kriminální minulost.

Vymahačům prý bití nestačilo a na doložení svého požadavku si z bytu odnesli notebook, hudební soupravu s reproduktory, pánskou péřovou bundu a čtyři lahve alkoholu.

"Napadený muž po jejich návštěvě musel vyhledat lékařské ošetření a následně informoval policii," konstatoval Doubek.

Všechny tři muže policisté zadrželi v minulých dnech přímo v místě jejich bydliště. Soudce na ně uvalil vazbu a za trestný čin loupeže jim hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám