Hlavní obsah

Matka s desetiletou dcerou a její přítel se otrávili v Opavě

Právo, hon
Opava
Aktualizováno

Velká tragédie se v sobotu dopoledne odehrála v jednom z bytů v Polní ulici v Opavě. Při úniku plynu z ohřívače vody zemřel sedmapadesátiletý muž, jeho o jedenáct let mladší družka a také její nezletilá dcera, ročník 2012. Spolu s nimi byl nalezen i mrtvý pes. Příčiny úniku plynu zjišťuje policie.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, ve kterém došlo k tragédii.

Článek

K události došlo ve velmi klidné části města nedaleko centra. „Bylo mi divné, že sousedka nevychází ven, měla jít do práce. Klepala jsem, a nic. Takže jsem zavolala policii. Je to velká tragédie,“ řekla Právu žena, která se se svou sousedkou přátelila.

„Ten pes, kterého tam našli mrtvého, byl můj. Chodívali mi ho venčit, když jsem byla nemocná,“ řekla se slzami v očích.

Foto: Aleš Honus, Právo

Při úniku plynu zahynuli v Opavě tři lidé včetně desetileté dívky.

„Na místo ihned přijela hlídka opavských strážníků Městské policie, která přivolala výjezdové vozidlo hasičského záchranného sboru a po násilném otevření předmětného bytu byly v obývacím pokoji nalezeny bez známek života tři osoby a jeden pes. Ani přivolaná osádka sanitního vozidla již nedokázala zemřelým osobám pomoci,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský.

Hromadná otrava plynem v Praze, přes dvacet lidí rozvezli do nemocnic

Stalo se

„Přítomní hasiči bezprostředně naměřili vysokou hodnotu oxidu uhelnatého ve všech obytných prostorách bytu, byt odvětrali a v koupelně bytu zjistili, že karma vykazuje svou světelnou signalizací nějakou technickou závadu,“ uvedl mluvčí s tím, že policie se nyní bude zajímat o to, za jakých okolností byl kotel instalován a zda měl platnou revizi.

„U zemřelých osob byly nařízeny zdravotní pitvy,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám