Hlavní obsah

Tři hromadné nehody zablokovaly hlavní tahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři hromadné havárie v neděli odpoledne zkomplikovaly provoz na dvou hlavních tazích. Nehoda čtyř aut zablokovala v neděli odpoledne 17. kilometr silnice R10 ve směru na Mladou Boleslav. Při havárii byli zraněni dva lidé těžce, další dva utrpěli lehčí zranění. Nehoda se o hodinu později stala také v opačném směru. Třetí hromadná nehoda se stala kolem čtvrté odpoledne na výpadovce z Pardubic směrem na Kolín.

Článek

Na výpadovce z Pardubic směrem na Kolín se v neděli kolem šestnácté hodiny srazilo pět automobilů. Při nehodě utrpěla jedna osoba lehké zranění. Policie silnici uzavřela a dopravu svedla na místní silnice. Nehoda se stala ve čtvrti Staré Čívice a srazila se při ní tři osobní auta a dvě dodávky. Policie příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje.

Nehody na R10

Podle mluvčího mladoboleslavské policie Ladislava Mareše se první nehoda na R10 stala u Skorkova. "Silnice byla uzavřena kvůli přistání vrtulníku, který do nemocnice přepravil jednu těžce zraněnou osobu. Poté byla silnice zprůjezdněna jedním pruhem," uvedl Mareš.

"Během zásahu na místě se v protisměru staly další dvě dopravní nehody, jedna na 18. km a druhá na 19,5. km. Při každé z nich byl zraněn jeden člověk," dodala mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

První hromadnou nehodu se kolem 17:45 podařilo odstranit a silnici zprůjezdnit, ve směru na Prahu však byla R10 uzavřena až do 20:30.

Zbývající tři zraněné do nemocnice odvezly sanitky. O hodinu později se v opačném směru podle mluvčího srazilo pět vozidel.

Na Mladoboleslavsku je to v neděli již třetí vážná dopravní nehoda. Ráno opilý řidič nezvládl řízení u Čachovic, kde narazil do sloupu. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. "Zraněnou spolujezdkyni vrtulník přepravil s vážným poraněním do nemocnice v Praze, řidič byl přepraven do nemocnice v Mladé  Boleslavi," uvedl Mareš s tím, že zbývající dva cestující z auta byli zraněni lehce. Mladý řidič podle něj tři hodiny po nehodě nadýchal kolem 1,5 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám