Hlavní obsah

Trest za zneužívání chlapce nezvýšilo ani obnovení procesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Josef Suchánek z České Třebové se dopustil opakovaného pohlavního zneužívání svého nevlastního syna Tomáše a způsobil mu tak těžkou újmu na zdraví. Pražský vrchní soud muži ve čtvrtek uložil dvouletý trest. Do vězení ale nejde - za tento čin byl již v roce 2000 odsouzen a trest si pak částečně odpykal. Chlapcova matka sice dosáhla obnovy procesu, ale nakonec se nic nezměnilo.

Článek

Suchánek v letech 1999 a 2000 zneužíval syna své tehdejší manželky tak, že mu osahával přirození a nejméně jednou chlapce přinutil, aby mu lízal a sál pohlavní úd.

Hoch v důsledku toho utrpěl posttraumatickou stresovou poruchu, která si vyžádala osmitýdenní hospitalizaci na dětské psychiatrické klinice motolské nemocnice a následné ambulantní sledování jeho zdravotního stavu.

Suchánek se ke svému jednání přiznal. U chlapce se později projevila duševní porucha a jeho matka získala podezření, že je to v souvislostí s trestnou činností jejího bývalého manžela. Lékaři to potvrdili a trestní řízení proto bylo obnoveno, přesto mu soud trest nezvýšil.

Reklama

Související články

Za zneužívání syna otčím dostal pět let

Na pět let do vězení za pohlavní zneužití šestiletého chlapce by měl jít čtyřicetiletý Josef Suchánek z České Třebové. Krajský soud v Hradci Králové...

Výběr článků

Načítám