Hlavní obsah

Brutální ubodání, uříznuté genitálie. Za vraždu muže na chodbě domu v Praze uložil soud 18 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za zvlášť trýznivou vraždu přítele své bývalé manželky v pátek pražský městský soud potrestal 39letého muže 18 lety vězení. Motivem činu byla podle soudu žárlivost. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Muž původem z Ukrajiny se hájí tím, že rvačku vyprovokoval partner jeho bývalé ženy, což ale soud odmítl.

Eskorta přivádí obžalovaného k soudu (2. dubna 2024)Video: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

„Soud neměl o vině pana obžalovaného žádné pochybnosti,“ konstatovala předsedkyně trestního senátu Vlasta Langhamerová. Odkázala na provedené důkazy. Kromě trestu vězení soudkyně muže vyhostila z Česka na neurčito.

K tragickému incidentu došlo v poslední červnový den loňského roku na chodbě paneláku v Dolních Měcholupech. Obžalovaný tam podle státního zástupce ze žárlivosti, vzteku a snahy o pomstu bez jakékoliv předchozí výstrahy minimálně dvacetkrát bodl partnera své manželky, se kterou se tehdy rozváděl.

Muže pobodal v podstatě od hlavy až po kolena, mimo jiné poškozenému poranil plíce, srdce a játra. „Dále obžalovaný zřejmě v závěru útoku odřízl poškozenému zevní genitál (pyj i šourek s varlaty),“ uvedl státní zástupce.

Na chodbě domu v Praze našli zavražděného člověka

Krimi

Pobodaný zemřel na místě, především na bodná poranění srdce a plic. Obžalovaný z místa činu odjel. Muže policie nakonec dopadla ještě tutéž noc v Libereckém kraji, asi patnáct kilometrů od hranic. Obžalovaný u soudu odmítl, že by plánoval útěk z republiky.

Obžalovaný u soudu již dříve přiznal vinu, ovšem pouze částečně. „Obvinění není objektivní a já se vynasnažím to prokázat,“ uvedl tento týden na začátku hlavního líčení.

Podle něj to bylo v podstatě úplně jinak, než uvedla obžaloba, protože se stal obětí „zlých činů jiných osob“.

Poškozeného údajně vůbec neznal a už vůbec prý nevěděl, že je novým partnerem jeho manželky, se kterou byl už půl roku v rozvodovém řízení. Ten den obžalovaný soudu poměrně podrobně popsal.

Nepamatuju si ten úsek rvačky.
obžalovaný na dotaz soudu k uříznutým genitáliím poškozeného

Do pražských Dolních Měcholup prý přijel kvůli tomu, že potřeboval zjistit, jestli jeho (tehdy ještě) manželka nezměnila místo pobytu, protože mu prý už druhý měsíc zamezovala v kontaktu s jejich dcerou.

V garážích domu si všiml, že na místě jeho manželky zaparkoval cizí muž, o jehož vztahu s manželkou se ale prý dozvěděl až později po činu od policie.

Následoval konflikt, který přerostl ve fyzickou potyčku. Na konkrétní dotaz soudkyně stran odříznutého genitálu ale odpovědět nedokázal. „Nepamatuju si ten úsek rvačky,“ pronesl obžalovaný dříve u soudu.

Muž brutálně zavraždil mladou bezdomovkyni. Soud ho poslal do vazby

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám