Hlavní obsah

Trenér dětí se u soudu zpovídá z osahávání a focení nahých svěřenkyň

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy
Aktualizováno

Nechal je svlečené kleknout si na čtyři. Pak jim prohmatával nohy od kotníků po hýždě a tajně je fotil na svůj mobil. Tak se měl podle státního zástupce chovat během loňského soustředění v Sušici a Nymburce trenér atletiky vůči nejméně dvěma jedenáctiletým dívkám. Třiašedesátiletý L. V. kvůli tomu stanul ve čtvrtek před klatovským soudem.

Trenér u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle spisu měl obžalovaný muž osahávat nahé svěřenkyně pod záminkou, že musí zjistit, pro kterou disciplínu by se nejlépe hodily.

„Jako trenér zneužil důvěry a poslušnosti svěřenkyň. Požadoval po nich, aby se svlékly a zaujaly různé pózy. Přitom se jich dotýkal a fotil je na mobilní telefon,“ stojí v obžalobě. Policie pak fotografie našla v jeho mobilním telefonu.

Za sexuální nátlak a zneužití dítěte k výrobě pornografie mu hrozí až pět let vězení.

„Nic takového jsem neudělal. Sám jsem otec tří dcer a nikdy bych žádnému dítěti neublížil,“ prohlásil u soudu obžalovaný.

„Jedné z dívek jsem se snažil odstranit bolest v kotníku. Posadil jsem ji vedle sebe a mačkal různé tlakové body. Jedno místo bylo i v třísle,“ uvedl obžalovaný s tím, že atletka byla v tu dobu oblečená.

„Jen si posunula trenýrky a kalhotky. Trvalo to tak 13 sekund. Pak se jí ulevilo. Přitom jsem si s ní povídal, jaké má svaly a na jakou disciplínu se bude hodit. Byla spokojená,“ tvrdil L. V. Fotky v mobilu nedokázal vysvětlit. „Neměl jsem ho u sebe, nevím, jak vznikly, byl jsem sám překvapen, když jsem je tam našel,“ dodal.

Svěřila se rodičům

Případ vyplaval na povrch v srpnu během soustředění v Sušici. Jedna z dívek se tehdy rodičům svěřila, že když byla s trenérem v chatce sama a převlékala se, řekl, ať si nahá lehne na břicho. Prý jí musí zkontrolovat svaly, aby věděl, jaká disciplína pro ni bude nejlepší. Nejdříve jí prý sahal na nohy a na zadek, pak údajně řekl, aby udělala kočičku, dala nohy více od sebe a zavřela oči.

Dívka si všimla, jak ji fotí mobilem. Zdálo se jí to divné, tak zavolala domů. Rodiče pak zalarmovali policii, která trenéra na místě zatkla. Později se ukázalo, že podobného jednání se měl dopustit i na předchozím soustředění v dubnu v Nymburce.

Obžalovaný muž měl tehdy na starost skupinu asi 15 dětí složenou z dívek i chlapců. Muž trénoval externě pro jeden klub, ten s ním po provalení aféry rozvázal spolupráci. Podle zjištění Práva byl trenér v minulosti za podobné jednání odsouzen.

Reklama

Výběr článků

Načítám