Hlavní obsah

To ještě neskončilo, kamaráde, všechny mlaťte! Policie hledá mladistvé násilníky z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V případu napadání mezi gangy mladistvých v Praze policie pátrá po dalších lidech. Videa z incidentů se objevila na internetu a kriminalisté mají podezření, že násilí pokračuje odplatami. Nasvědčuje tomu videozáznam, který policie k pátrání v pátek zveřejnila. Mladík na něm bije soka s odkazem na předcházející incident s pistolí, v dalším záběru vyzývá k násilí.

Pátrání v případu útoků mladistvých Video: Policie ČR

 
Článek

„Případ je stále v prověřování a v rámci práce na něm kriminalisté potřebují zjistit totožnost dalších čtyř mladíků, se kterými by potřebovali mluvit. Jestli je někdo na videozáznamu nebo na fotkách poznává, ať se ozve na linku 158,“ informoval v pátek o vývoji v případu mluvčí policie Jan Daněk.

Videozáznam, podle všeho pořízený mobilním telefonem, nese název „Tak jsme to vyřešili my“ a je na něm vidět, jak mladík přijde k dalšímu, který sedí na zastávce MHD. „Na koho jsi to mířil pistolí?“ oboří se útočník na sedícího, načež ho začne bít a srazí ho z lavičky na zem.

Pistole u hlavy mladíka z videa byla hračka, zjistila policie

Krimi

Jeho dotaz ohledně zbraně odkazuje na incident, o kterém Novinky již dříve informovaly, kdy mladík - v nynějším případ pravděpodobně oběť útoku - držel jinému mladíkovi pistoli u hlavy. Později se ukázalo, že šlo o dětskou hračku.

Následuje záběr, na kterém autor obrací telefon proti sobě a říká, že „to ještě neskončilo“, přičemž rovněž vyzývá k dalšímu násilí slovy „mlaťte je“.

Podle informací Novinek se případy odehrály v Řepích a na Praze 4. Pravděpodobně jde o dětské gangy, které se navzájem napadají. Nepadlo dosud žádné obvinění, respektive nebylo konstatováno provinění.

Policie už zná některá jména v případu dětských gangů s pistolí

Krimi

Podle dostupných informací od policie nikdo z aktérů nepotřeboval lékařské ošetření. Další videa se objevila na Instagramu, z jednoho vyplývá, že mladí agresoři si počkali na mladíka, který je na pondělním videu ohrožoval plynovou zbraní.

Foto: Policie ČR

Pátrání v případu útoků mladistvých

Po sítích kolovalo video s napadením mladíka v Praze. U hlavy měl pistoli

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám