Hlavní obsah

Těžce zraněného muže zavaleného stromem pomohl zachránit telefon

Právo,
Semily

Štěstí v zoufalé situaci měl osmadvacetiletý muž, kterého v úterý dopoledne u obce Svojek na Semilsku zavalil strom. I přes vážná zranění byl schopen si sám přivolat pomoc mobilním telefonem. Ovšem vzhledem ke zdravotnímu stavu nebyl schopný přesně lokalizovat svou polohu.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana muže zavaleného stromem

Článek

Zraněný se na tísňovou linku dovolal jedenáct minut před devátou hodinou dopolední. „Hledat ho ihned vyrazily jednotky profesionálních hasičů z Jilemnice i místní dobrovolní hasiči. Ze vzduchu bylo vyhledávání zraněného podpořeno i vrtulníkem letecké záchranné služby,“ uvedl vrchní komisař hasičského záchranného sboru Jan Mandl.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana muže zavaleného stromem.

Po několika minutách bylo pátrání šťastně ukončeno. „Muž však ležel v těžko přístupném místě. Po jeho vyproštění a poskytnutí první pomoci proto následoval dlouhý transport k vrtulníku, který si vyžádal i značnou fyzickou zdatnost všech zúčastněných,“ dodal Mandl.

„Zraněný utrpěl vážné mnohočetné zlomeniny dolních končetin. Byl přepraven na oddělení traumatologie krajské nemocnice v Liberci,“ dodala mluvčí záchranky Lenka Markovičová.

Reklama

Výběr článků

Načítám