Hlavní obsah

Těšil se na dvoumiliardové dědictví po strýčkovi z ciziny, přišel o tři sta tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Vidina netušeného bohatství dočista zatemnila rozum muži středního věku z Blanenska. Ten totiž dostal na sociální síti zprávu, že po zesnulém strýci získal v zahraničí takřka osmdesátimilionové dědictví, navíc v dolarech. Co na tom, že zpráva byla až příliš dobrá na to, aby byla pravdivá, možnost získat v přepočtu téměř dvě miliardy korun byla pro dědice příliš lákavá.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Muž tak začal čile komunikovat s údajným právním zástupcem, který měl na starost pozůstalost.

„Ten brzy přišel s požadavky na různé platby. Možný dědic souhlasil a na určené účty v průběhu několika dnů ve třech platbách odeslal přes tři sta tisíc korun. Potom přestal údajný zástupce zemřelého strýce komunikovat,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že muž teprve v tu chvíli pochopil, že sedl na lep podvodníkům.

Policie v poslední době zintenzivnila varování před lehkomyslným nakládáním s citlivými osobními údaji na internetu a před stále sofistikovanějšími metodami podvodníků, kteří neváhají vyhlédnutou oběť přímo oslovit, například telefonicky.

Falešný bankéř obelstil ženu z Přerovska, během hodiny ji připravil o sto tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám