Hlavní obsah

Taxislužba pro opilé má zaplatit 1,5 miliónu za smrt klienta

Odškodnění 1,5 miliónu korun za smrt klienta má podle čtvrtečního rozsudku Městského soudu v Praze zaplatit pražská taxislužba pro podnapilé Modrý anděl. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Firma nabízí lidem, kteří pili alkohol, že odveze domů je i jejich vůz. Při jedné takové jízdě auto havarovalo, a následně zemřel zákazník i řidič. Společnost se však hájila tím, že převozy podnapilých lidí jen zprostředkovává, a nenese tedy za nehodu odpovědnost. Údajně bylo také auto zákazníka ve špatném stavu.

Havárie se stala v říjnu roku 2009. Michal Tříska, který vypil v restauraci několik piv, a nechtěl proto sednout za volant, si objednal odvoz u Modrého anděla. Řidič taxislužby ale ve voze klienta na rovném úseku v Radlické ulici v Praze dostal smyk a narazil do sloupu. Zákazník byl na místě mrtev a řidič zemřel o několik dní později.

Podle soudu je na vině Modrý anděl

Firma Modrý anděl tvrdila, že za nehodu nenese odpovědnost. "Odpovědný je pan Tříska, a to s ohledem na to, že technický stav vozu byl takový, jaký byl," řekla televizi už dříve advokátka Modrých andělů Denisa Sudolská.

S tím ale nesouhlasila vdova po zemřelém Soňa Třísková, a zažalovala firmu o dva milióny korun. "Dělá to na mě dojem, že se v podstatě snaží dokázat, že si manžel smrt způsobil sám," uvedla.

Soud jí ve čtvrtek dal za pravdu. "Bylo jednoznačně prokázáno, že za způsobenou škodu po dopravní nehodě odpovídá společnost Modrý Anděl," sdělila ČT mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková. Soud ovšem přihlédl k tomu, že vdova a její syn již získali 480 000 korun od pojišťovny. Taxislužba zvažuje, že se proti rozsudku odvolá.

Reklama

Výběr článků

Načítám