Hlavní obsah

Taxikář v Praze si za 5,5 kilometru řekl o 7100 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontrola pražské městské policie z Taxi týmu a zaměstnanců magistrátu minulou neděli odhalila taxikáře, který za trasu dlouhou zhruba 5,5 kilometru od zákazníků kasíroval 7100 korun. V sobotu o tom informovala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

TaxiVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zákazníci chtěli odvézt z Rytířské ulice v centru města do ulice U Průhonu na Praze 7. Když dojeli na místo, taxikář si řekl o dva tisíce korun, ale pak se mu částka nezdála dostatečná a požadoval další peníze. Zákazníci, aby je z auta vůbec pustil, mu nakonec zaplatili 7100 korun. Poté ho už zastavili strážníci z Taxi týmu,“ uvedla mluvčí. Úhrada za jízdu přitom podle ní neměla přesáhnout 300 korun.

Strážníci taxikáře při kontrole požádali, aby na kapotu vozu vyskládal všechny peníze, které za poslední jízdu obdržel. Muž výzvu s poznámkami „ach bože můj“ či „pane bože, to jsem č…“ splnil, ve voze však nacházel stále další a další bankovky. Podle strážníků navíc nepoužil taxametr, ale částky ukazoval zákazníkům na mobilu.

Nejdražší taxi v historii? Za 15 minut muži naúčtovali skoro milion korun

Koktejl

Taxikáři byla nakonec uložena kauce 100 tisíc korun, kterou na místě neuhradil, a proto strážníci jeho auto odstavili a zadrželi mu doklady k vozidlu i přepravě. Ve správním řízení mu hrozí pokuty několik desítek tisíc a odnětí licence na tři roky.

„Strážníci na místě mohli provinění řidiče řešit uložením pokuty do výše deset tisíc korun, ale vzhledem k výši předražení a způsobu provedení by byla spíše výsměchem,“ doplnila Seifertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám