Hlavní obsah

Nejdražší taxi v historii? Za 15 minut muži naúčtovali skoro milion korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Oliver Kaplan si vyrazil po práci s přáteli. Objednal si Uber a po čtvrt hodině cesty dorazil na místo. Další den se probudil s kocovinou, ze které ovšem velmi rychle vystřízlivěl, když zjistil, že má za onu krátkou jízdu taxíkem zaplatit 35 tisíc liber, v přepočtu asi 975 tisíc korun. Jak se však záhy ukázalo, šlo o chybu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řidič Uberu vyzvedl 22letého Kaplana ve městě Hyde u Manchesteru a popovezl ho o asi šest kilometrů do hospody ve městečku Ashton-under-Lyne. Krátká cesta měla stát kolem 10 liber (278 korun), dalšího dne ráno však mladík zjistil, že by měl zaplatit mnohonásobně víc, píše server Independent.

„Objednal jsem si Uber jako pokaždé, když jedu domů z práce. Vše vypadalo normálně. Řidič přijel, já nastoupil a odjel jsem přesně tam, kam jsem chtěl. Byla to maximálně 15minutová cesta, za kterou mi měli naúčtovat asi 10 nebo 11 liber. Ale když jsem se další den probudil s kocovinou, zjistil jsem, že mi ve skutečnosti naúčtovali 35 tisíc liber,“ popsal situaci Kaplan.

Neměl dost prostředků

Mladík rychle kontaktoval zákaznickou podporu společnosti Uber, aby záležitost vyřešil. Po krátké chvíli se od operátora dozvěděl, že cílová lokace byla při jízdě z neznámého důvodu nastavena do Austrálie.

Transakce 35 tisíc liber podle Kaplana naštěstí ani neproběhla, protože tolik peněz na účtu neměl. „Pokud bych je měl, musel bych Uber uhánět kvůli refundaci, což by mi mohlo způsobit spoustu finančních potíží. Pořád nedokážu pochopit, proč byla lokace nastavena na Austrálii, která je na druhé straně planety,“ postěžoval si mladík.

„Naštěstí se vše rychle vyřešilo, ale byla to velmi stresující půlhodinka,“ dodal Kaplan. Společnost Uber se Britovi za nedorozumění omluvila.

Ve sněhové bouři strávil v taxíku devět hodin, dost se mu to prodražilo

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám