Hlavní obsah

Taxikář bez řidičáku ujížděl noční Prahou, auto pak zdemoloval o zeď

Praha

Taxikáře se zákazem řízení pronásledovali ve čtvrtek pražští policisté. Mladý muž nevybral zatáčku a havaroval. Policistům pak tvrdil, že on sám neřídil a že šofér utekl. Jeho lež však policisté záhy prokoukli.

Pronásledování taxikáře skončilo nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla taxikáře zkontrolovat ve čtvrtek v noci v Budějovické ulici, šofér ovšem začal ujíždět. Zřejmě neměl moc zkušeností a v první zatáčce havaroval a zničil přední část auta o zeď.

Když policisté k autu doběhli, spolujezdec jim tvrdil, že o ničem neví a šofér prý utekl. Podobně reagoval i další muž na zadních sedačkách a ukázal, kudy údajný řidič utíkal.

Mladíkům se líbila motorka, na které řidič v Praze ujížděl policii. V noci ji ukradli

Krimi

„Jak se během chvíle ukázalo, tak právě tento muž byl oním řidičem, který bezprostředně po nehodě přelezl na zadní sedadlo. Záhy také bylo jasné proč. Měl zákaz řízení,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Devatenáctiletý řidič navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Samozřejmě neměl ani oprávnění vozit zákazníky. Posádka nebyla zraněna, jen jeden z mužů si stěžoval na bolest. Zákazníka řidič nevezl, v autě s ním byl známý.

Muž je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Škoda byla vyčíslena na 185 tisíc korun.

Motorkář v Praze závodil s policejními hlídkami. Prohrál

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám