Hlavní obsah

Tajemník zlínského magistrátu řídil opilý

Novinky, Martina Žáčková, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Tajemníka zlínského magistrátu Zdeňka Mikela přistihla v noci na pondělí policie za volantem pod vlivem alkoholu. Podle zjištění Práva kontrolovala 41letého nejvyššího úředníka radnice policejní hlídka půl hodiny po půlnoci ve zlínské Lesní čtvrti, když se vracel domů svým soukromým autem.

Foto: Jana Matějíková

Beskydské Veseléto

Článek

"Při silniční kontrole řidič na dotaz policistů hned přiznal požití alkoholu před jízdou. Po pozitivní orientační dechové zkoušce se podrobil odběru krve," potvrdil mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Tajemník dnes nebyl k zastižení. Účastní se totiž dvoudenního mezinárodního semináře zaměřeného na komunikační strategie. Ústy mluvčí radnice Dany Daňové však potvrdil, že se událost skutečně stala a že toho lituje. "Před devátou hodinou večerní vypil jedno desetistupňové pivo," tlumočila jeho vyjádření Daňová.

"Výsledek krevní zkoušky bude známý nejpozději do jednoho měsíce," doplnil Mitáček.

Prohřešek jeho funkci neohrozí

Zpráva o tajemníkově odhaleném prohřešku dnes způsobila na radnici pozdvižení. Mikel totiž jinak platí za velmi schopného, zdatného a pro radnici těžko nahraditelného manažera. Zdá se však, že ani případný trest v podobě dočasného zákazu řízení by jeho pozici nijak neohrozil.

"Nemůžu tomu uvěřit. Alkohol za volantem jednoznačně odsuzuji. Zároveň to ale pro mě není důvodem k personálnímu opatření. Pro tajemníka by odnětí řidičského průkazu bylo handicapem v osobním životě, ale v práci ho to nemůže diskvalifikovat, protože máme služební auta se služebními řidiči. Jeho manažerská funkce tedy není na řidičském průkazu závislá," reagoval Tomáš Úlehla (ODS), zlínský primátor a nejvyšší Mikelův nadřízený.

Reklama

Výběr článků

Načítám