Hlavní obsah

Tajemné video z Litoměřicka. Muže s kanystrem pod palbou světelného alarmu hledá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Muž v zimním oblečení chodí po setmění s kanystrem kolem obydlí, místy splývá s pozadím. U domu blikají světla. Řečeno s nadsázkou, policií zveřejněné záběry z bezpečnostní kamery na Litoměřicku by šlo zaměnit díky obsahu ruku v ruce s horší kvalitou třeba za ukázku z pocty béčkovým hororům z éry videokazet standardu VHS či s nahrávkou na téma UFO. Jedná se ale o pátrání, kdy policie hledá právě dotyčného jakožto svědka události. Policie ovšem neřekla jaké.

Video: Policie ČR

 
Článek

„Litoměřičtí policisté žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámé osobě, která by jim mohla pomoci objasnit důležité skutečnosti a přispět k řádnému objasnění věcí, za kterých mělo dojít k protiprávnímu jednání,“ informovala bez dalšího policie.

Více světla do případu nočních záběrů kriminalisté zatím nevnesli. Mluvčí policie Pavla Kofrová v úterý Novinkám sdělila, že za stručností zprávy je fáze prověřování, kdy jsou vyšetřovatelé teprve na začátku.

Jakých paragrafů trestního zákoníku se případ týká, policie také nesdělila. Podle informací Novinek se má jednat o podezření z majetkové trestné činnosti, kdy připadá v úvahu například krádež či poškození cizí věci. U daného případu nešlo o ohrožení života a zdraví lidí.

Foto: Policie ČR

Pátrání po muži z Litoměřicka

Video pořídila bezpečnostní kamera připevněná na rekreačním objektu. Opakované blikání mělo být důsledkem zábleskových světel ze spuštěného vizuálního alarmu, který se často používá současně s akustickým poplachem. Zda muži na cestu kromě efektu světlometů rovněž řičela siréna, není zřejmé, jedná se o němý film.

Policie zveřejněním videa sází na to, že muže pozná někdo z jeho okolí, případně další svědci třeba podle jeho chůze, nebo se sám uvidí v médiích a dorazí na policii vysvětlit svůj noční výlet s kanystrem.

„Případní svědci i zatím neznámá osoba z videozáznamu, nechť se ozvou policistům na lince 158 nebo mohou volat přímo na litoměřické obvodní oddělení na tel. č. 974 436 656,“ dodala mluvčí policie.

Dívky počmáraly hradební zeď v Brně, byly přímo v záběru kamer

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám