Hlavní obsah

Táborský střelec se sám udal policii

Novinky, ČTK, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Prchající střelec, který ve středu dopoledne zavraždil na jedné z táborských ulic 45letého muže, se po několika hodinách sám udal policii. Na kriminalisty počkal ve svém bydlišti, odkud byl převezen do místní nemocnice. Lékaři mu ošetřili střelné zranění na noze.

Foto: archiv Baťova kanálu

Přístaviště ve Spytihněvi získalo novou podobu, mj. i venkovní divadelní amfiteátr.

Článek

"Postřelený muž zavolal sám na policii asi v půl třetí odpoledne," řekl Miroslav Kupka z táborského policejního oddělení s tím, že bude po propuštění z nemocnice přemístěn do policejní cely. Státnímu zástupci pak bude nejspíš navrženo jeho vzetí do vazby.

Drama na ulici

Tragédie se odehrála ve středu dopoledne v Moskevské ulici, přímo před zraky šokovaných obyvatel. "Oba místní podnikatelé před přestřelkou spolu o něčem hlučně debatovali. První začal střílet 44letý muž, který vypálil asi deset ran a několikrát protivníka zasáhl. Ten střelbu opětoval a způsobil mu zranění na noze," sdělil Kupka a opravil tak údaje o jejich věku.

"Čtyřiačtyřicetiletý podnikatel potom odešel za blízké garáže, asi aby zkontroloval, jak je jeho noha poraněná. Potom se vrátil, sebral umírajícímu zbraň a odjel s jeho stříbrným vozem Ford Focus combi," popisoval incident Kupka. První zprávy hovořily o tom, že se na místě činu měla pohybovat ještě třetí osoba. To však policie později vyvrátila.

Lékaři bojovali o život postřeleného

Podle ředitele táborské záchranné služby Marka Slabého našli lékaři na těle zastřeleného muže minimálně čtyři průstřely ramene, hrudníku, hlavy a krku. Celkový počet ale určit zatím nemohou, protože zřejmě šlo o zbraň malé ráže. "Nevíme kolik střel bude ještě vevnitř," řekl ČTK Marek.

Při příjezdu záchranné služby muž ještě žil. Lékaři nasadili veškerou techniku, aby jej zachránili, ale po patnácti minutách zemřel.

Policie po uprchlíkovi začala pátrat a chystala se na jeho zatčení povolat zásahovou jednotku. Nechtěla riskovat při dopadení muže ozbrojeného dvěma pistolemi.

Jak zjistili kriminalisté, motivem dramatu byla nejspíš žárlivost. Muži si totiž přebrali milenku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám