Hlavní obsah

Sympatický hasič si od rodiny přítelkyně vypůjčil 300 tisíc. Pak zjistili, že lhal

– Zlín

Tři roky podváděl podle policie 27letý muž svou přítelkyni a její rodinu na Zlínsku. Tvrdil, že je hasič, a půjčoval si peníze na údajné kurzy, poplatky a vybavení. Peníze však nikdy nevrátil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý příběh se začal odehrávat již v roce 2016, kdy se mladý muž seznámil s ženou a začali spolu žít v domě jejich rodičů. Členům rodiny byl sympatický a měl jejich důvěru. Navíc tvrdil, že pracuje jako hasič.

V hořícím autě na Zlínsku zemřely dvě ženy

Krimi

Po nějaké době si začal půjčovat peníze ve výši od 30 do 50 tisíc korun. „Půjčené peníze měly uhradit kurzy, vybavení a různé poplatky související se zaměstnáním muže a jeho povýšením. Slíbil, že veškeré pohledávky ze svého platu postupně splatí,“ uvedla v pátek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Během několika měsíců mu půjčili celkem 264 tisíc korun. Jenže údajný hasič nesplácel a přestal platit dokonce i nájem. Jeho přítelkyně se proto začala zajímat o to, kde muž pracuje. Zjistila, že nikdy nepracoval a podváděl ji. Žena s ním sice ukončila vztah, ale vídali se dál kvůli dítěti.

Policisté na Zlínsku lovili na silnici poletující tisíce

Krimi

„V té době využil znalosti jejího přístupového hesla a požádal prostřednictvím jejího elektronického bankovnictví o úvěr ve výši deset tisíc korun. Když ženě peníze přišly na účet, sdělil jí, že jí poslal výživné pro syna, které jí jinak posílal pouze zřídka,“ sdělila mluvčí.

Žena na muže následně podala trestní oznámení. Kriminalisté zjistili, že od roku 2016 až 2019 pracoval v deseti zaměstnáních v průměru 1–3 měsíce. Na krku má sedm exekucí a dluhy za 300 tisíc korun. Byl obviněn z trestných činů podvod, úvěrový podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému.

„Obviněný muž veškeré protiprávní jednání popírá, tvrdí, že si od rodičů své milé peníze nepůjčoval, nýbrž je dostal, a neměl tedy důvod je vracet,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám