Hlavní obsah

Švýcar, který jel 70 km v protisměru na R10, zůstává ve vazbě

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dvou měsíců chce středočeská policie uzavřít případ Švýcara, který ujel na konci letošního května 70 kilometrů v protisměru rychlostní silnice R10. Řidiče ohrožoval mezi Turnovem a Prahou jízdou pod vlivem drog. Muž zatím zůstává ve vazbě.

Článek

Podle mluvčího mladoboleslavské policie Ladislava Mareše musí vyšetřovatelé vyslechnout ještě desítky svědků. Původně měl být cizinec v úterý seznámen se spisem, to se ale nestane.

"Dnes seznamování se spisem probíhat nebude, to byl prvotní termín, který byl dáván pro případ, že by nebyl stíhán vazebně. Obviněný je nadále ve vazbě a vyšetřování bude probíhat ještě několik týdnů, potažmo až dva měsíce," uvedl Mareš.

V protisměru cizinec ve vysoké rychlosti ujel mezi Turnovem a Prahou asi 70 kilometrů. Policie Švýcara zadržela až v Praze. Při jízdě v protisměru způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo několik deset vozidel. Havárie se obešly bez vážných zranění.

Soudce poslal muže 1. června do vazby, aby se nemohl vyhýbat trestnímu řízení a případně výkonu trestu. Podle soudu také hrozilo, že by mohl obdobnou trestnou činnost opakovat. Kvůli zdravotnímu stavu byl eskortován do nemocnice pražské vazební věznice na Pankráci. Cizinec totiž trpí depresemi a má sebevražedné sklony.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám