Hlavní obsah

Svědka muž nechal umírat v žumpě. Měl proti němu svědčit v případu zneužívání dívky

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Únosem a smrtí zaplatil 22letý muž z Mladoboleslavska údajně za to, že chtěl svědčit proti 47letému muži. Ten podle obžaloby zneužíval sedmiletou holčičku a svědka letos v lednu nechal utopit v žumpě. Případ začal v úterý rozplétat Krajský soud v Plzni.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný muž u souduVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Oba muži se znali skrze přítelkyni obžalovaného. Ten s ní bydlel a podle státního zástupce Martina Rykla využíval její nepřítomnosti k tomu, aby se koupal s její malou dcerou. Ve vaně ji měl osahávat, donutit ji sahat na jeho přirození a masturbovat před ní až do vyvrcholení.

„Nezletilé říkal, že to bude jejich tajemství, které nesmí nikomu říct,“ uvedl Rykl s tím, že nezletilá dívka dnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Žena podala trestní oznámení

Dcera se ale nakonec se vším svěřila své matce, která na obžalovaného podala trestní oznámení a rozešla se s ním. Muž se měl pokusit hodit obvinění právě na svědka, kterého měl nejprve omámit, měl mu vzít telefon a hodit ho do odpadní jímky u domu poblíž Karlových Varů.

Z ukradeného mobilu pak muž podle obžaloby napsal textovou zprávu své tehdy už bývalé přítelkyni. V té se vydával za poškozeného, který se měl ve zprávě ke zneužívání holčičky přiznat a snažit se přesvědčit ženu k tomu, aby se k obžalovanému vrátila.

Prodělal jsem infarkt. Když jsem pak začal brát léky, byl jsme impotentní, nemohl jsem mít erekci.
obžalovaný

Patolog při pitvě poškozeného našel na jeho těle tržné rány a odřeniny. Mladík se totiž zřejmě pokoušel dostat se ze septiku ven. Nad dvoumetrovou jímkou byl ale padesátikilový poklop.

„Vzhledem k tomu, že byl celou dobu při vědomí, lze způsob jeho usmrcení hodnotit jako zvlášť trýznivý,“ konstatoval soudní znalec. Státní zástupce je přesvědčen, že vrah chtěl, aby oběť umírala pomalu a trpěla přitom fyzicky i duševně.

Po odeslání zprávy se po svědkovi začala žena shánět a k ní se přidali i další lidé. Všichni postupně kontaktovali obžalovaného, kterému měl jeden z nich vyhrožovat i smrtí.

Hrozí až doživotí

Šmídkovi nyní hrozí patnáct až dvacet let za mřížemi, v úvahu připadá i výjimečný trest až doživotí. Muž v úterý veškerou vinu popřel. „Nic z toho, co mně je kladeno za vinu, jsem nespáchal,“ uvedl u soudu obžalovaný. Stejně vypovídal také během policejních výslechů.

„Prodělal jsem infarkt. Když jsem pak začal brát léky, byl jsme impotentní, nemohl jsem mít erekci,“ hájil se u soudu obžalovaný. S holčičkou byl prý v koupelně jen jednou. „Myl jsem jí hlavu, kterou měla ulepenou od medu. Jinak jsem ji vůbec nekoupal,“ dodal.

Svědka pak prý odvezl do Karlových Varů, protože to po něm požadoval. „Měl tam vidinu práce,“ vypověděl už dříve obžalovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám