Hlavní obsah

Švagrovou bývalého prezidenta soud osvobodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soud prvního pražského obvodu ve středu v plném rozsahu zprostil obžaloby švagrovou bývalého prezidenta Václava Havla. Dagmar Havlová byla v souvislosti s koupí paláce Lucerna stíhána za porušení povinnosti v řízení o konkurzu.

Foto: Josef Zajíc

Den otevřených dvěří letiště Leoše Janáčka OSTRAVA: 14.6.2014: CASA C 295.

Článek

Podle žalobce se tohoto trestného činu dopustila tím, že odmítla spolupracovat se správcem konkurzní podstaty zkrachovalé společnosti C.H.R. Právě od této dceřiné firmy Chemapolu Havlová v roce 1999 koupila polovinu Lucerny.

Soudkyně Šárka Šantorová odůvodnila zprošťující verdikt tím, že Havlová sice neposkytla správci konkurzní podstaty veškerou dokumentaci, kterou požadoval, ale v sepsání majetku mu nebránila. Nemařila tedy podle ní konkurzní řízení.

Proti verdiktu se ale na místě odvolal státní zástupce Pavel Suchánek, takže případ bude ještě projednávat pražský městský soud.

Havlová čeká na rekonstrukci Lucerny

Dagmar Havlová odcházela od soudu ve viditelně dobré náladě. Novinářům řekla, že osvobozující rozsudek očekávala. Podle ní správce konkurzní podstaty zahrnul Lucernu do konkurzu neoprávněně, proto proti tomu také podala takzvanou vylučovací žalobu, kterou nyní v občanskoprávním řízení projednává pražský městský soud.

Havlová počítá s tím, že i tento proces vyhraje, což jí umožní, aby se pustila do rekonstrukce secesního paláce Lucerny.

"Mám zpracovaný projekt a když se vše vyjasní, tak nastane jednání s bankami o úvěru a vlastní rekonstrukce," řekla novinářům.

Reklama

Související témata:

Související články

Spor o Lucernu začal u soudu značně zostra

Do ostré argumentace se ve středu u pražského městského soudu pustil zástupce exprezidentovy švagrové s konkurzním správcem zkrachovalé firmy C.H.R., která...

Výběr článků

Načítám